Florin Roman, chemat de USR în Parlament, să dea explicații despre acuzațiile de plagiat

57

USR, prin vocea lui Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, îi cere ministrului Florin Roman să se prezinte în faţa Parlamentului pentru a oferi explicaţii cu privire la acuzaţiile de plagiat care i se aduc în spaţiul public. Partidul condus de Dacian Cioloş susţine că Roman ar fi trebui să fie deja demis de către premierul Nicolae Ciucă.

Vicepreședintele USR, Ionuț Moșteanu, a anunțat azi, 13 decembrie, că partidul său va demara procedurile parlamentare pentru ca ministrul digitalizării, Florin Roman, să fie chemat în Parlament ca să dea explicații cu privire la plagierea a cel puțin 10 pagini din lucrarea de masterat.

Conform procedurii parlamentare, ministrul Roman este obligat să vină la „Ora Guvernului”, dacă un partid din opoziție cere asta. Iar formațiunea condusă de Cioloș solicită ca acesta să se prezinte pe 20 decembrie, însă, spun reprezentanți ai USR, partidele de la guvernare ar putea tergiversa acest proces.

„Am decis alături de colegii din Biroul Național să îl chemăm pe Florin Roman la „Ora Guvernului”, în Parlament. Vom depune o hârtie în acest sens, care va fi pe agenda Biroului Permanent de astăzi, pentru a-l chema lunea viitoare pe domnul Florin Roman, să explice dânsul cum poate fi condusă digitalizarea și cercetarea României de către un ministru cu problemă de etică și integritate academică”, a spus Ionuț Moșteanu după ședința Biroului Național al USR.

Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR, alături de colegii săi de partid nu sunt de acord ca Florin Roman să ocupe locul pe care îl are în Guvern.

 „Din punctul nostru de vedere, ar fi trebuit demis în secunda doi de premierul Ciucă. Klaus Iohannis ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în momentul în care a fost propus ca ministru. Vrem să înțelegem și noi, și românii ce cred PSD și PNL despre acest lucru”, a mai spus Ionuț Moșteanu.