Paul Stănescu despre guvernarea PSD-PNL-UDMR: Sigur nu va curge lapte și miere

41

Secretarul general al PSD, senatorul de Olt, Paul Stănescu se arată încrezător în viitorul actualei coaliții de guvernare deși a recunoscut că vor apărea și probleme. În opinia acestuia, PSD trebuie să dovedească maturitate și să găsească modalitățile de a-și convinge partenerii că propunerile sale sunt cele necesare românilor.

,,Pentru că inflația pe acest an este de 7,9%. Planul de guvernare pe care noi l-am discutat cu PNL şi UDMR are două părți: un program cu măsuri imediate şi un program cu măsuri pănă în 2024. Măsurile imediate cuprind criza sanitară, energetică, economică, socială ca toţi românii să treacă iarna.

Sigur că nu va fi lapte și miere. Am zis pensia minimă să crească de la 800 de lei la 1.000 de lei, salariul minim mărit de la 2.300 de lei la 2.550 de lei, să mărim şi alocaţiile la copii, mai ales la cei de 0-2 ani unde cheltuielile sunt mai mari, ne-am gândit şi la persoanele cu handicap să dăm a 13-a indemnizație, pentru că iarna va fi foarte grea.

Este obligatoriu ca românii să treacă iarna. Vor fi luate aceste măsuri care sunt pe termen scurt sau imediate. Deviza Guvernului va fi „Fabricat în România” pentru a încuraja agricultura și industriile producătoare” a declarat recent secretarul general al PSD, senatorul de Olt, Paul Stănescu.