În Olt se vaccinează şi de Ziua Națională a României

87

Ziua Națională a României este celebrată azi în județul Olt și prin vaccinarea împotriva virusului pandemic. Dacă pe stadionul San Siro din Corabia este organizat Maratonul Unirii, iar în comuna Mihăești ajunge echipa mobilă, centrele de vaccinare din județ sunt deschise populației de la ora 8:00 la 20:00.

Azi, 1 decembrie, celebrăm Ziua Națională a României și deși este zi declarată liberă la nivel național, autoritățile nu au luat pauză nici în Olt de la măsurile de combatere a pandemiei. Vaccinarea anti-covid continuă și azi la toate centrele, dar și prin organizarea de acțiuni speciale în Corabia și Mihăești.
,,Marcăm un moment istoric unic, de o însemnătate deosebită pentru noi – românii – nu doar prin arborarea drapelului ori ceremonii oficiale, ci și prin vaccinarea împotriva noului coronavirus. Maratonul Unirii va fi organizat la Centrul de vaccinare San Siro din Corabia în data de 1 decembrie 2021. Centrul de vaccinare va fi deschis 24 ore, iar pentru imunizare vor fi utilizate vaccinurile Pfizer BioNTech și Johnson. Celelalte centre de vaccinare din județ deschise populației vor funcționa în program normal, de la 8:00 la 20:00. Tot pe 1 decembrie o echipă mobilă de vaccinare se va deplasa în comuna Mihăești. Eroii ultimilor doi ani sunt cei care îmbracă haina medicală. Haideți să omagiem lupta lor împotriva pandemiei prin prezentarea la un centru de vaccinare în vederea imunizării împotriva virusului SARS-CoV-2!,, este îndemnul lansat oltenilor de către prefectul județului, Florin Homorean.
Vaccinarea prin echipa mobilă continuă mâine la: Giuvărăști, Ianca (sat Potelu);pe 3 decembrie: Brastavățu (sat Cruşov), Vișina, Traian; 4 decembrie: Rusănești; 5 decembrie: Urzica.
Până acum s-au imunizat în total 253.341 olteni, din care 95.722 cu două doze, iar 22.597 și cu doza a III-a booster.