Miniştrii desemnați în Cabinetul Ciucă, audiaţi în ritm alert în Parlament

15

Miniştrii desemnați să facă parte din Cabinetul Nicolae Ciucă sunt audiați astăzi. Audierile au început de la ora 10.00 și vor dura până în jurul orei 18.00 în comisiile parlamentare de specialitate.

Cei 20 de miniștri care ar urma să facă parte din guvernul condus de Nicolae Ciucă sunt audiați, astăzi, în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Ora 12.45: Alexandru Rafila, propus de PSD pentru funcția de ministru al Sănătății, a primit avizul pozitiv al comisiilor de sănătate din Senat și Camera Deputaților, cu 26 de voturi „pentru” și 10 voturi „împotrivă”.

Ora 12.40: Alexandru Rafila, propus de PSD pentru funcția de ministru al Sănătății, a declarat, miercuri, la audierea în comisiile parlamentare, că certificatul verde este un instrument care salvează vieți, dar trebuie introdus în momentul oportun.

Ora 12.23Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Educației, în cadrul audierii care a început la ora 11:00, la comisiile de specialitate din Parlament. El a primit 11 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și nicio abținere.

Ora 12.21Alexandru Rafila, propus ministru al Sănătății, este audiat la această oră.

„Sunt multe lucruri pe care aș putea să le spun, 45 de minute e un termen relativ scurt, aștept întrebări. Prioritatea mandatului este controlul pandemiei, drumul spre normalitate și dezvoltarea unui sistem de sănătate care să fie accesibil populației. Totdeauna voi spune că aceste realizări dacă vor fi încunutate de succes vor fi meritul tuturor oamenilor din Sănătate care sprijină acest lucru”, a afirmat Rafila, la începutul audierii.

Ora 12.15Adrian Câciu, propus ministru al Finanțelor, a fost avizat favorabil în comisiile parlamentare.

Ora 12.10Cseke Attila, ministrul propus la Ministerul Dezvoltării, a promit aviz favorabil miercuri în comisiile de specialitate. S-au înregistrat 34 de voturi ”pentru”, 6 ”impotrivă” şi 3 nu au votat.

Ora 12.03Cătălin Predoiu a primit, miercuri, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Justiţiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Ora 11.40Adrian Chesnoiu, ministrul propus al Agriculturii în Guvernul PSD-PNL-UDMR, a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare, cu cu 28 voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” şi nicio abţinere.

În timpul audierilor, Chesnoiu a spus că vrea să le ofere fermierilor: stabilitate, încredere, predictibilitate.

Acesta a precizat că un obiectiv al său este refacerea infrastructurii de irigații: „În PNRR, România nu a avut nici măcar un eurocent pentru irigații. Până putem să punem pe tapet renegocierea PNRR, trebuie să venim cu măsuri suplimentare pentru infrastructura de irigații”.

Adrian Chesnoiu a vorbit și despre sprijinirea fermierilor și încurajarea consumului de produse românești: „Trebuie să încurajăm românii să consume produse românești. Fac apel la toți cei care ne privesc atunci când merg într-un magazin să se uite pe etichetă că este un produs din România”.

Agricultura României se află la un moment de răscruce, ţinând cont de ceea ce se întâmplă la nivel mondial, dar şi european, unde politicile şi strategiile pe care Uniunea Europeană le propune statelor membre vizează de foarte multe ori aspecte care intră în contradicţie cu realităţile din Romania, a mai declarat Adrian Chesnoiu.