Actori îndrăgiți urcă pe scena slătineană în cadrul Festivalului de Teatru „Acasă la Eugen Ionescu”/ PROGRAM

95

La 112 ani de când la Slatina se năștea părintele teatrului absurdului, urbea natală îl omagiază pe marele dramaturg Eugen Ionescu prin mai multe acțiuni. Festivalul de teatru „Acasă la Eugen Ionescu” aduce pe scena centrului cultural ce poartă numele marelui slătinean actori renumiți și actori locali.

Eugen Ionescu (născut pe 26 noiembrie 1909 la Slatina) este omagiat de urbea natală pe parcursul acestei luni prin mai multe acțiuni culturale. Luna noiembrie este și luna festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”, ajuns aqnul acesta la cea de-a zecea ediție. Festivalul va fi organizat în perioada 24-29 noiembrie de către Primăria Slatina la Centrul Cultural Eugen Ionescu, pe scena slătineană urmând să joace nume mari ale teatrului- George Mihăiță, Ana Odagiu, Marius Bodochi, Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu și alții, dar și actori locali.

Spectatorii vor trebui să prezinte obligatoriu la intrarea în sala de spectacole certificatele Covid.  Accesul la unele piese se face pe bază de invitații, la altele pe bază de bilete.

,,Intrarea la spectacolele programate în datele de 25, 27, 28 și 29 noiembrie se face pe bază de invitații care vor putea fi procurate zilnic între orele 13,00 – 19,00 de la casieria Centrului Cultural Eugen Ionescu, începând cu data de 18 noiembrie 2021 ora 13,00. Pentru spectacolele din datele de 24 și 26 noiembrie („Toți banii merg la Lola” și „Ultimul Godot”) intrarea se face pe bază de bilete ce se pot achiziționa zilnic între orele 13,00 – 19,00 de la casieria Centrului până în ziua spectacolului. Numărul locurilor în sală este limitat conform hotărârilor autorităților competente în vederea prevenirii răspândirii SARS-COV 2.”, transmit reprezentanții Centrului Cultural Eugen Ionescu Slatina.

Festivalul începe miercuri, 24 noiembrie, la ora 18,00 cu piesa „Toți banii merg la Lola” realizat de Asociația Culturală Olt Artis, textul și regia Nicolaie Tony Dincă și interpretarea actorilor: Eva Moise, Milică Marian Costea, Aurelia Dincă, Cristi Călătoru, Ionela Mateșică, Luigi Marian Dumitrescu/Marius Boldoi, Sorina Preduț, Larisa Zorlescu, Paul Bălășcan, Tony Dincă, Mihai Firoiu.

Joi, 25 noiembrie, la orele 16,00, în foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu va avea loc vernisajul unei expoziții de artă fotografică urmat de salonul de carte la care vor fi lansate cărți semnate de autorii: Nicolae Coande, poet și eseist, membru al Uniunii Scriitorilor din România; George Smarandache, scriitor, poet și dramaturg; Aurel Furtună, scriitor și poet; Nicolaie Tony Dincă, scriitor, poet și dramaturg. Tot joi 25 noiembrie, începând cu ora 18,00 îl puteți vedea pe Marius Bodochi și pe Arlinda Morava în spectacolul cu piesa „Salieri”, scenariul și regia Marcel Top.

Vineri, 26 noiembrie, se va juca spectacolul cu piesa „Ultimul Godot” de Matei Vișniec, realizat de Asociația Culturală Iordache Art, în regia lui Remus Alexandru Iordache și interpretarea actorilor Remus Alexandru Iordache și Corina Dașoveanu.

Sâmbătă, 27 noiembrie, la ora 18,00 se joacă spectacolul cu piesa „Reconstituirea unei vieți” cu George Mihăiță, un one-man show pus în scenă de Teatrul de comedie din București.

Duminică, 28 noiembrie, la ora 18,00 puteți vedea spectacolul cu piesa „Soț de vânzare” în regia lui Marius Gîlea și interpretarea actorilor Ana Odagiu, Maria Radu și Marius Gîlea.

Ultima seară a festivalului, 29 noiembrie,  vă prilejuiește întâlnirea cu alte mari nume ale scenei românești în spectacolul cu piesa „Avarul” de Moliere, în regia lui Daniel Nițoi și interpretarea actorilor Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Vasile Filipescu, Jean Lemne, Daniel Nițoi, Anne-Marie Zaharia/Raluca Bădoiu, Oana Gabriela drăghici/Mălina Tomoiagă, Mihai Niculescu/Tomi Cristin/Florin Kevorkian.