Oltul, a treia cea mai mare rată Covid de infectare din țară în rândul localităților rurale

389

Dacă la nivelul localităților urbane județul Olt nu are nicio localitate printre cele cu rate mari de infectări SARS-CoV-2, la nivelul localităților rurale înregistrează azi a treia cea mai mare rată din țară.

Cu o incidență a cazurilor Covid în continuă scădere, de 5,29 infectări la mia de locuitori, județul Olt se menține pe la mijlocul clasamentului Covid la nivel național. Totuși, înregistrează un record negativ privind rata de infectare în mediul rural, având a treia cea mai mare incidență din țară în rândul comunelor. Pe primul loc se află Bulzeștii de Sus (Hunedoara), cu o rată de incidență de 23,17 la mia de locuitori, urmat de Pleșcuța (Arad) -21,8 și  Rotunda (Olt) -20,62. În județ, următoarele rate înregistrate sunt la Corbu- 12.93 și Verguleasa- 12.77.

La nivel urban, pe primele locuri pe țară se situează  Municipiul Marghita din județul Bihor- 16,04  cazuri la mia de locuitori, urmat de orașul bihorean Ștei – 15,49 și Nucet (Bihor) -13,14. În Olt, cele mai ridicate incidențe sunt în municipii: Caracal- 6.48 și Slatina- 6.34, urmate de orașul Balș- 5.35.