Patru pacienți cu COVID în stare gravă, transferați în Italia

86

Patru bolnavi COVID-19 din România au fost transferați la ATI în Italia. Pacienții au ajuns în peninsulă marți seara și vor fi tratați în spitale din Roma și Torino.

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat marți cu patru pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 către Roma și Torino (Italia) pentru tratament de specialitate, anunță MApN.

Pe timpul zborului, echipa medicală care monitorizează pacienții aflați în stare gravă este formată din specialiști din cadrul SMURD și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD.

Instituția nu a uitat să mulțumească statului italian pentru ajutorul acordat.

”În contextul crizei Covid-19, Europa răspunde solicitării de asistență internațională formulată de România, prin Mecanismul European de Protecție Civilă. Mulțumim, Italia! Principiul solidarității a ghidat întreaga colaborare româno-italiană în context european în aceste luni de pandemie, punând în lumină umanitatea și prietenia care ne leagă”, a transmis Ambasada României în Italia.

Departamentul de Protecție Civilă al Italiei a transmis că pacienții au ajuns în peninsulă.

”Zborul Forțelor Aeriene Române cu patru pacienți Covid-19 din România care au nevoie de îngrijire la terapie intensivă a aterizat în Italia. Operațiunea, desfășurată în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă, va ușura presiunea asupra unităților spitalicești din țară”, conform Departamentului de Protecție Civilă al Italiei.

În contextul în care spitalele din țară nu mai fac față numărului mare de pacienți infectați cu coronavirus, România a cerut ajutorul altor state care au trimis în țara noastră echipamente medicale, echipe de specialiști sau s-au oferit să preia pacienți.