Ultimele zile pentru înscrierea la Bursele Bartolomeu. Elevii pot primi 300 lei/lună

277

Elevii din Olt se pot înscrie pentru a primi burse lunară din partea Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”. Ultima dată de înscriere este mâine, 29 octombrie.

Mai mulți elevi din Olt au câștigat în anii trecuți burse prin intermediul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”, oferite celor cu rezultate de excepție la învățătură, dar cu o situație materială precară sau cu situații sociale delicate. Și în acest an școlar fundația oferă 34 de burse repartizate după cum urmează: 18 burse pentru elevi, în valoare de 300 lei pe lună; 12 burse pentru studenți, în valoare de 400 lei pe lună; 3 burse de cercetare pentru masteranzi, în valoare de 400 lei pe lună; 1 bursă de cercetare pentru doctorat, în valoare de 500 lei pe lună.
Bursele pentru elevi, se acordă pe o perioadă de 8 luni, cele pentru studenţi şi masteranzi pe o perioadă de 9 luni, iar bursa pentru doctorat se acordă pe o perioadă de 12 luni, începând cu 15 noiembrie. Masteranzii şi doctoranzii interesați de aceste burse vor trebui să prezinte un proiect de cercetare pe o temă interdisciplinară, din domeniile propuse: teologia şi interpretarea ştiinţelor, teologia şi bioetica, teologia şi mediul înconjurător, teologia şi artele, teologia şi lumea.
29 octombrie este termenul limită pentru depunerea dosarelor, direct sau prin poştă, la sediul fundaţiei. Pe 10 noiembrie vor fi făcuți cunoscuți bursierii.
Fundația a luat ființă în 2008, bazele acesteia fiind puse de către Mitropolitul Bartolomeu din banii obținuți din vânzarea locuinței pe care o deținea în Capitală, acesta retrăgându-se după pensionare la Mănăstirea Văratec.