Două paturi libere la ATI în toată țara pentru bolnavii de COVID-19

41

În data de 28 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.748 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În acest moment, România dispune doar de 2 paturi libere la ATI pentru pacienții infectați cu virusul Sars-Cov-2.

Doar două ATI a rămas joi, 28 octombrie, neocupate pentru persoanele infectate cu COVID și aflate în stare gravă, în județul Bihor și în județul Satu Mare în timp ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță că numărul pacienților aflați la Terapie Intensivă a ajuns la un nou maxim –  1.881.

Potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.748 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

Pe lângă acestea, la nivel național există o rezervă operațională de 154 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

„Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, anunță GCS.

Autoritățile precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.