Florin Cîțu: România ar putea avea un guvern săptămâna viitoare

56

Președintele PNL, Florin Cîțu, s-a declarat încrezător că România va avea guvern săptămâna viitoare. De asemenea, el a spus că mandatul PNL pentru premierul desemnat Nicolae Ciucă este în continuarea susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR. Premierul interimar spune că negocierile pot continua până în ultimul moment, chiar și după depunerea listei cu miniștrii, care va avea loc sâmbătă.

Florin Cîțu, premierul demis și liderul PNL spune că săptămâna viitoare România ar putea să aibă un Guvern cu puteri depline. Potrivit preşedintelui liberalilor, propunerea cu care vine PNL, un Guvern minoritar PNL-UDMR, susţinut de grupul minorităţilor din Parlament este cea mai largă susţinere pe care o are un partid până acum în privinţa strângerii unei majorităţi parlamentare pentru formarea unui nou Guvern.

„Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare. Ar trebui să fie votul săptămâna viitoare, după ce se depune lista miniștrilor”, a declarat Florin Cîțu în fața Ministerului de Finanțe.

Întrebat care este relația cu premierul desemnat Nicolae Ciucă, președintele PNL s-a arătat mulțumit de aceasta.

„Foarte bună, eu l-am propus, să știți că în aceste zile am stat mult timp împreună”, a mai spus Florin Cîțu.

Referitor la discuțiile cu Klaus Iohannis, în urma cărora să se decidă strategia partidului, premierul interimar a spus că „nu știu dacă voi avea o discuție cu domnul președinte astăzi, domnul președinte este întotdeauna cel care le cere”.

Totodată, liderul liberalilor a precizat că PNL dorește în continuare un guvern minoritar PNL – UDMR.

„Mandatul nostru nu s-a flexibilizat. Este același: guvern minoritar PNL-UDMR”.

Până azi nu am văzut niciun act de concesie din partea PSD și USR.

Îmi este clar că doar PNL înțelege prin ce trece România, ceilalți doar fac declarații.

PNL a făcut o concesie majoră, a propus un alt premier.

O să fie gata lista de miniștri până sâmbătă.

Azi vom afla varianta finală a guvernului pentru UDMR”, a mai spus Cîțu.

Afirmațiile președintelui PNL au loc în contextul în care liberalii vor să formeze noul guvern minoritar PNL – UDMR, după ce, pe 21 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe actualul ministru interimar al apărării pentru funcţia de premier. Premierul desemnat Nicolae Ciucă are la dispoziție 10 zile să formeze un guvern, începând cu 21 octombrie, iar termenul expiră sâmbătă, 30 octombrie.