TOȚI pacienții care se adresează UPU Slatina sunt testați anti-covid

185

Având în vedere afluxul de pacienți în sectoarele Covid în acest moment la Spitalul Județean de Urgență Slatina care este la cel mai mare nivel de la începutul pandemiei, conducerea unității medicale a decis ca toți pacienții care se adresează UPU să fie testați anti-covid.

Cadrele medicale de la SJU Slatina fac cu greu față afluxului mare de pacienți, înregistrând un record al pandemiei. Conducerea a decis  testarea tuturor pacienților care vin la spital prin Urgențe.

,,Ca măsură suplimentară de diminuare a riscului de infectare a pacienților non-Covid și a personalului, s-a decis testarea tuturor pacienților care se adresează UPU, indiferent dacă vor fi sau nu internați. La nivelul secțiilor, prin protocol intern, sunt testați suplimentar pacienții a căror capacitate de apărare imunitară este diminuată: pacienții de terapie intensivă și cei care urmează să fie supuși intervențiilor chirurgicale.”, anunță managerul Angela Nicolae.

La spitalul slătinean întreg sectorul Covid este separat de restul circuitelor din spital, din rândul pacienților non-covid fiind internați doar cei care reprezintă urgențe medicale.

,,În ceea ce privește pacienții non-Covid, deși unitatea noastră a pus în aplicare Ordinul comandantului acțiunii prin care s-a dispus suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale, care nu reprezintă urgențe și care pot fi reprogramate, s-a avut în vedere menținerea activității pentru toate secțiile care fac internări de urgență.”, explică managerul.