Record de număr de pacienți Covid la Spitalul Slatina. Unitatea a extins UPU și are gardă suplimentară la Infecțioase

131

Afluxul de pacienți în sectoarele Covid în acest moment este la cel mai mare nivel de la începutul pandemiei la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Anunțul este făcut de către managerul Angela Nicolae, care a anunțat măsurile dispuse în acest sens pentru a acorda îngrijirea necesară tuturor adresanților.

La SJU Slatina, întreg sectorul Covid este separat de restul circuitelor din spital, iar cadrele medicale fac cu greu față afluxului mare de pancienți.

,,Spitalul Județean de Urgență Slatina are, în acest moment, cea mai mare capacitate de îngrijire a pacienților suspecți și confirmați Covid, de la începutul pandemiei. Astfel, dispunem de 122 paturi confirmați Covid adulți – din care 115 cu surse de oxigen, 14 paturi confirmați copii și 10 paturi de terapie intensivă. La acestea se mai adaugă 13 paturi de suspecți adulți și copii,, declară managerul Angela Nicolae.

Pentru a gestiona numărul mare de prezentări de pacienți suspecți și confirmați, la nivelul Unității de Primire Urgențe s-a creat o structură temporară – staționar (ca o extensie a UPU), unde pacienții sunt izolați și monitorizați, în așteptarea evaluării de către medicii infecționiști. De asemenea, personalul a fost suplimentat la Boli infecțioase-covid prin înființarea unei noi linii de gardă în care sunt incluși medici din mai multe secții ale spitalului. În echipa de îngrijire au fost cooptați și 2 psihologi ce asigură consulturile interdisciplinare, pentru patologiile asociate.

,,Ca măsură suplimentară de diminuare a riscului de infectare a pacienților non-Covid și a personalului, s-a decis testarea tuturor pacienților care se adresează UPU, indiferent dacă vor fi sau nu internați.”, mai anunță managerul celei mai mari unități medicale cu paturi din județul Olt.