Primarii de comune oltene reiau apelurile către cetățeni privind vaccinarea anti-covid

143
Foto: vaccinare Ianca, în cortul de evenimente

Cu o incidență a cazurilor ce a depășit de câteva zile 6 infectări la mia de locuitori și 71 de localități din cele 112 în scenariile roșu, roșu închis și mov, situația epidemiologică a județului Olt a băgat în alertă edilii. Nu numai pe cei cu praguri mari, ci pe toți cei care înțeleg gravitatea ascensiunii valului 4 pandemic. Printre ei și primarii comunelor Ianca și Bălteni, care au reluat apelurile către cetățeni privind imunizarea, facilitând în acest sens centre de vaccinare în comună.

La solicitarea autorităților locale, și cetățenii din mediul rural se pot vaccina chiar la ei în comună prin intermediul centrelor mobile. Condiția este să existe doritori, iar pentru a-i determina să se înscrie în vederea imunizării mai mulți primari au lansat apeluri în comunitățile pe care le conduc. Printre ei, și edilii comunelor Ianca și Bălteni.

La Ianca, incidența cazurilor din ultimele 14 zile este 5.84 infectări la mia de locuitori, până la atingerea pragului de 6 specific carantinei nocturne în week-end, purtării obligatorii a măștii de protecție și în spații publice deschise (pe stradă) și obligativității prezentării Certificatului Covid la evenimente (nunți, botezuri, etc.) fiind doar un pas. În vederea protejării a cât mai multor localnici în fața virusului, primăria anunță o nouă rundă de vaccinare.

,,În condițiile în care soluția pentru stoparea rapidă a răspândirii noului coronavirus o reprezintă vaccinarea populației, vă informăm că toate persoanele care doresc să se vaccineze, se pot înscrie până cel târziu joi, 14 octombrie 2021, în vederea deplasării echipelor mobile în localitatea noastră în vederea vaccinării. Persoana de contact : Marilena DRĂGHICIU-ȚOC, Asistent comunitar – Tel : 0763695639. Succesul campaniei de vaccinare poate reprezenta revenirea rapidă la starea de normalitate, reluarea tuturor activităților economice, dar cel mai important salvarea vieților semenilor noștri, având în vedere că la data de 05.10.2021, gradul de vaccinare la nivelul comunei Ianca este de 18.05%!”, a transmis Primăria Ianca.

Cu o incidență mult mai mică- 1.91, departe chiar și de scenariul roșu (de la 3 cazuri/mie), comuna Bălteni va găzdui și ea un centru mobil. Primarul Doru Marineață anunță acțiunea de vaccinare la școala gimnazială.

,,Având în vedere creșterea incidenței Covid, de atitudinea fiecăruia dintre noi, depinde, ca aceasta să scadă, fapt pentru care, fac un apel la fiecare dintre d-voastră și vă rog să respectați toate normele sanitare și să evitați aglomerările de persoane! Totodată vreau să vă anunț pe această cale de acțiunea de vaccinare împotriva noului coronavirus care continuă în comuna noastră iar cei interesați pot apela numărul de telefon 0249481600 pentru programări. Acțiunea de vaccinare se va desfășura la Școala Gimnazială Ion I Graure, Bălteni, județul Olt, pentru a se limita contactul direct între persoane prin păstrarea distanței de 1.5 m, măsuri necesare pentru a preîntâmpina eventualele contaminări cu Coronavirus (COVID 19).”, a transmis primarul comunei Bălteni.

Rata de vaccinare în Bălteni este de doar 9.96%.

La nivelul județului Olt, cele mai ridicate rate de infectare le au comunitățile din Milcov- 14.34 și Slătioara- 12.15, în condițiile în care Slătioara are cele mai multe persoane vaccinate din județ – 34.97% grad de imunizare. La Milcov, rata de vaccinare este de 16.96%.