125 de olteni amendați de ieri până azi pentru lipsa măștii și a Certificatului Covid

145

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile anti- COVID. În ultimele 24 de ore, numeroși olteni s-au ales cu amenzi, majoritatea pentru nepurtarea măștii de protecție.

Peste 200 de forţe de ordine au verificat în județul Olt în ultimele 24 de ore persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă. Acțiunea a vizat 54 de societăți comerciale, 111 mijloace de transport persoane și legitimarea a aproximativ 4.000 de persoane. Amenzile nu au lipsit nici de această dată.
,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 125 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 20.500 de lei, dintre care 114 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 7.500 de lei și 11 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor prin organizarea de activități sau participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții, în valoare de 13.000 de lei.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Oamenii legii avertizează că activitățile vor continua și în perioada următoare, fiind intensificate verificările în localitățile unde rata de incidență a depășit 6 la 1.000 de locuitori în care este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschis.  Pentru localitățile cu incidențe sub acest prag portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.