Tânăr de 19 ani, prins ,,zburând” cu 227 km/h la Fărcașele

283

72 de permise au reținut polițiștii olteni în acest week-end pe drumurile Oltului pentru depășirea vitezei legale. Recordul vitezomanilor îl deține un tânăr teleormănean care a ,,alergat” mașina cu 227km/h pe DR70.

Și în acest week-end, poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere au acționat pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, depistarea conducătorilor auto care nu încalcă regimul legal de viteză sau conduc vehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Iar vitezomanii nu au lipsit nici de caeastă dată. Cea mai mare viteză a fost depistată în cazul unui tânăr, în vârstă de 19 ani, din județul Teleorman. Acesta a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe Drumul European 70, în afara localității Fărcașele, fiind înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 227 de km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h.

,,Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1885 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pe o perioadă de 90 de zile.”, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În total, din cele 102 permise reținute de rutieriștii olteni, 72 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.