Week-end cu SUTE de AMENZI rutiere pe drumurile Oltului. Peste o SUTĂ de permise, reținute

117

Deși reprezintă principalele cauze de accidente grave iar oamenii legii desfășoară permanent acțiuni de sancționare și prevenire, viteza excesivă și alcoolul la volan continuă să fie depistate în continuare la șoferii ce circulă pe drumurile Oltului. Și în acest week-end, sancțiunile au fost de ordinul sutelor, iar numeroși conducători auto au rămas pietoni.

În perioada 01-03 octombrie, poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere au acționat pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, depistarea conducătorilor auto care nu încalcă regimul legal de viteză sau conduc vehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Amenzile au curs, cele mai multe permise reâinute fiind în rândul vitezomanilor.

,,În urma activităților desfășurate au fost aplicate 438 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 164.035 de lei.  Totodată, au fost reținute 102 permise de conducere, dintre care 72 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și 19 pentru alte abateri, fiind retrase și 10 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 6 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 3 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și 3 pentru alte abateri.”, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.