Polițiștii olteni au împărțit măști în zonele aglomerate și au atras atenția respectării măsurilor anti-Covid

82
foto: arhivă

Extinderea coronavirusului la nivelul județului Olt și intrarea a numeroase localități în scenariul roșu au determinat polițiștii olteni să acționeze pentru a responsabiliza oltenii și agenții economici să respecte măsurile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului pandemic. Oamenii legii nu au trecut încă la sancțiunil ci le-au atras atenția celor depistați încălcând normele anti-Covid asupra obligațiilor pe care trebuie să le respecte, totodată în municipiul Slatina împărțind măști de protecție celor depistați fără.

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-Cov 2, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități de prevenire și informare a cetățenilor și operatorilor economici cu privire la noile modificări legislative ce vizează obligativitatea Certificatului Covid.

,,Activităţile au vizat, în special, zonele aglomerate, spațiile comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul urmărit fiind prevenirea răspândirii virusului, precum și informarea operatorilor economici despre modificările legislative referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.  De asemenea, polițiștii olteni au împărțit măști de protecție persoanelor care au fost depistate că nu purtau astfel de măști în zonele aglomerate, respectiv spațiile închise, de această dată, acestea fiind doar avertizate verbal și informate cu privire la importanța respectării prevederilor legale.”, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Obligativitatea prezentării Certificatului verde  Covid se aplică în localitățiile în care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, pentru accesul în restaurante, cafenele, în sali de spectacole si la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ.