Un recidivist se plimbă pe străzi îmbrăcat în polițist, medic sau ambulanțier

730
Sursa: CNS24
Sursa: CNS24

Un recidivist de 29 de ani, proaspăt eliberat din închisoare, umblă zilnic pe străzile din Huși, îmbrăcat în polițist, medic sau ambulanțier. Bărbatul și-a întocmit și legitimații false pentru fiecare dintre așa-zisele sale meserii. Într-un caz similar, un tânăr din Galați care cerea donații îmbrăcat în preot a fost prins de polițiști.

Un bărbat în vârstă de 29 de ani ce tocmai a fost eliberat din închisoare, umblă nestingherit pe străzile din Huși, îmbrăcat în medic, ambulanțier sau polițist.

Bărbatul din Huși a fost condamnat în ultimii doi ani atât pentru „amenințare”, cât și pentru furt calificat. Localinicii îl cunosc drept un individ cu un comportament bizar și obiceiul de a se dac drept altcineva.

Ca să fie mai convingător în posturile de polițist, medic sau ambulanțier, Marcel, căci acesta este numele recidivistului și-a făcut și niște legitimații, cu poză și nume, sub care își scrie profesia închipuită, potrivit Vremea Nouă.

Sesizați de oameni, polițiștii de la Huși au început o serie de verificări în acest caz, pentru a stabili dacă individul s-a și folosit de autoritatea conferită de uniforma de polițist. Culmea este că recidivistul a fost zărit în uniforma de om al legii chiar în zona Poliției din Huși.

„În acest caz se fac verificări pentru identificarea persoanei în cauză, iar în funcție de ceea ce se va stabili, se vor dispune măsurile legale”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Personajul insolit a ieșit din închisoare, după ce a ispășit o pedeapsă pentru un furt calificat și o altă condamnare pentru infracțiunea de „amenințare”. Prima faptă a însemnat furtul unei biciclete, în 2019, iar a doua pedeapsă a venit în 2020, după ce a amenințat cu incendierea și cu violul familia unei preot din Huși.