Activitatea sportivă a unei slătinence, finanțată prin Programului MOL de promovare a talentelor 2021

68

581 de tineri sportivi și artiști valoroși ai țării au obținut finanțare pentru a face în continuare performanță în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor. Printre ei, și cea mai valoroasă sportivă a CSM Slatina, tenismena Adina Diaconu.

Multiplă campioană europeană la tenis de masă și componentă a lotului național, slătineanca Adina Diaconu este singura beneficiară din județul Olt de anul acesta a finanțărilor MOL România și Fundația Pentru Comunitate. Finanțarea performanței se face în urma unui concurs de proiecte, cea de-a 16-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor având înscrise 409 proiecte vizând finanțarea a 1.114 de tineri sportivi și artiști. Alocarea fondului de 563.000 lei s-a făcut în urma selecției realizate de către juriile specializate din sport și artă, fiind declarate câștigătoare 186 de proiecte, prin care obțin finanțare 581 de tineri talentați. Prin acest program, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.

Din 2006 și până în prezent, 3.062 de tineri sportivi și artiști au primit finanțare pentru proiectele lor, suma totală alocată fiind de 5.467.000 lei. Pe parcursul celor 16 ediții, din Olt au fost finanțate 8 de proiecte cu suma totală de 27.000 lei în beneficiul a 48 tineri sportivi și artiști.