Încă 1700 de porci UCIȘI la o fermă din Olt din cauza pestei

285

Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat la o fermă din județul Olt. Circa 1680 de suine vor fi ucise.

Peste o mie de porci au fost uciși în fermele oltene în această perioadă din cauza focarelor de pestă porcină, iar autoritățile anunță azi un nou focar. Este vorba despre o exploatație comercială de porci din localitatea Constantinești, oraș Scornicești. Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt (CLCB) a stabilit măsura uciderii tuturor porcilor, respectiv un efectiv de aproximativ 1680 capete suine, în conformitate cu prevederile legislațieisanitare veterinare în vigoare.
Potrivit DSVSA Olt, zona de protecție cuprinde următoarele localități: SCORNICEȘTI-CONSTANTINEȘTI, RUSCIORI , include o exploatație comercială de porci din localitatea Constantinești, Fondul de Vânătoare 6 OPORELU, FV 8 SCORNICEȘTI.
Delimitarea zonei de supraveghere pentru pestă porcină africană include localitățile: SCORNICESTI – PISCANI, JITARU, NEGRENI, MOGOȘEȘTI, MĂRGINENI-SLOBOZIA, TEIUȘ, ȘUICA, MIHAIEȘTI-POPEȘTI, CHIȚEASCAOPORELU-BERIA DE JOS, BERIA DE SUS, RADEȘTI, POBORU-CORNAȚELU, CREȚI, SURPENICUNGREA-MIEȘTI,TĂTULEȘTI-BĂRBĂLĂI SPINENI- VINEȚI, o exploatație comercială de porci din localitatea Negreni, Scornicești și FV 7 PRISEACA, FV 4 SEACA, FV 11 POTCOAVA, FV 5VERGULEASA, FV 9 TĂTULEȘTI, FV 3 SPINENI .