Un tânăr infectat cu COVID, nevaccinat se zbate între viață și moarte

526

Un bărbat în vârstă de 34 de ani se află în stare gravă, intubat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, după ce a fost diagnosticat cu infecția COVID-19. Bărbatul nu s-a vaccinat pentru că a citit din surse neautorizate că serurile anti-COVID fac rău şi nu a mers la timp la spital, fiind convins că oxigenul distruge alveolele pulmonare.

Un tânăr de 34 de ani se zbate între viață și moarte la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Bărbatul nevaccinat, a fost diagnosticat cu infecția Sars-Cov-2 și a povestit medicilor că a preferat să nu se vaccineze fiind convins că serurile împotriva Covid-19 fac rău și oxigenul distruge alveolele pulmonare.

Bărbatul a ajuns la spital cu afectare pulmonară, uşor ponderal şi cu hipertensiune arterială în ultimul moment, fiind condus de rude și prieteni.

Medicii au decis duminică să-l intubeze pentru a-i salva viața.

„Citise din tot felul de surse neverificate medical că oxigenul distruge alveolele, că vaccinarea cu ARN mesager sau cu alte tipuri poate să producă degradări şi alte tipuri de boli şi luase decizia să nu se vaccineze”, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.

Acesta a menţionat că pacientul a ajuns la spital „în ultimul moment”, la presiunile familiei şi ale prietenilor.
„Acum, colegii din Terapie Intensivă se chinuie să îi salveze viaţa”, a adăugat medicul.

Conform acestuia, în Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara secţia de terapie intensivă destinată pacienţilor cu patologia COVID este plină, iar pacienţii nevaccinaţi ajung la unitatea medicală cu forme severe şi foarte severe ale bolii, în timp ce cei vaccinaţi au forme uşoare ale infecţiei.