Apă cu porția într-o localitate din Olt: trei ore dimineața și trei seara

541

Bucuria localnicilor din satul Potelu al comunei Ianca a fost scurtă privind condițiile civilizate de trai în urma alimentării la rețeaua publică de apă. De azi înainte, apa le va curge la robinete doar trei ore dimineața și trei seara.

Consumul exagerat de apă de la sistemul public de alimentare în satul Potelu al comunei Ianca pune în imposibilitate furnizorul de a acoperi necesarul, astfel încât de acum înainte, cel puțin pe perioada de secetă, apa se va da cu porția. Dacă ieri Primăria Ianca anunța sătenii că în următoarele 14 zile în intervalul orar 21.00 – 6.00 furnizarea apei potabile va fi oprită, azi a venit vestea-bombă privind restricții și pe timp de zi.

,,Din cauza secetei prelungite și a faptului că a crescut mult consumul de apă al utilizatorilor din satul Potelu, suntem nevoiți să restricționăm, temporar, furnizarea apei potabile către populație, astfel încât să se poată asigura necesarul pentru uz casnic. Programul de furnizare al apei potabile va fi următorul: 06.00 – 9.00, 18.00 – 21.00. Facem apel la toți utilizatorii să folosească apa doar pentru consum casnic, nu pentru udarea culturilor agricole sau în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, deoarece orice consum peste medie este resimțit de toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă!”, a anunțat administrația locală.

Satul Potelu a fost racordat la sistemul public de alimentare în toamna anului trecut.