INUNDAȚII în Slatina și Balș. Meteorologii anunță noi precipitații

855

Ploile torențiale din cursul nopții au creat probleme autorităților. La Slatina și Balș au fost raportate inundații și s-a solicitat intervenția pompierilor. Aceștia au scos zeci de metri cubi de apă din beciurile sau subsolurile unor imobile.

,,În urma ploilor abundente de noaptea trecută, echipajele ISU Olt au acționat în municipiul Slatina, pe strada Grădiște, pentru asanarea apei din două beciuri ( aproximativ 20 de metri cubi de apă ) și în orașul Balș, pentru asanarea apei din subsolul unui bloc ( aproximativ opt metri cubi ).” susțin reprezentanții ISU Olt.

Oltul se află sub avertizare cod galben de precipitații și astăzi. Autoritățile se declară pregătite pentru a interveni în timp real și a evita situațiile în care sunt puse în pericol siguranța și viața cetățenilor caurmare a posibilelor inundații cauzate de precipitațiile abundente sau a ieșirii din matcă a unor cursuri de ape.

,,Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, mai ales după-amiaza și seara, local în zona de munte, precum și în nord-estul, centrul și sud-estul țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp,, atenționează Administrația Națională de Meteorologie.