Oltenii strâng grâne și legume la primărie pentru a ajuta sinistrații din Alba

432

Impresionat de situația grea prin care trec sute de familii din județul Alba în urma ciclonului care le-a afectat locuințele, primarul comunei oltene Tia Mare, Virgil Gulie, a demarat în localitatea pe care o conduce o campanie de strângere de grâne și legume.

A fost cod roşu de inundaţii în Alba, în ultimele zile, unde ploile au făcut ravagii, inundând sute de case și curți, iar apele au luat mașini, au distrus drumuri și produs alunecări de teren. Astfel, ciclonul care a devastat Germania şi Belgia a ajuns şi în nord-vestul României, unde s-au înregistrat precipitaţii istorice şi furtuni violente: în cinci ore au căzut peste 220 de litri de precipitații pe metru pătrat.

Pentru a veni în sprijinul celor afectați de ciclon, cetățenii comunei Tia Mare sunt îndemnați să răspundă unui apel de solidaritate lansat de către primarul Virgil Gulie.

,,Cetățenii localităților din județul Alba care au fost afectați de inundatii, au nevoie de ajutorul nostru!  Un gest mic pentru o bucurie enormă!”, este îndmenul edilului.

Implicarea autorităților din Tia Mare constituie un exemplu și pentru cele din Giuvărăști, care au anunțat, la rândul lor, că se vor alătura demersului.