Primăria Caracal dă pe mâna poliției cetățenii certați cu bunul simț

231

Administrația caracaleană și-a popus să nu mai tolereze lipsa de civilizație a unora dintre locuitorii care aruncă deșeurile pe unde apucă, numai în locurile special amenajate nu. Cei depistați încălcând normele de bun simț și legislația vor fi dați pe mâna poliției.

Primăria Caracal a intrat în război cu cetățenii care aruncă la întâmplare gunoiul. Cu ochii pe cei care încalcă legea stau atât inspectorii urbani, cât și camerele de supraveghere montate în municipiu.

,,Zi de zi inspectorii urbani constată efectele comportamentului unor cetățeni certați cu legea. Resturi menajere aruncate la colț de stradă, deșeuri rezultate din construcții abandonate lângă containerele de gunoi sau pe străzi, coșuri de gunoi rupte sau răsturnate. Legislația privind protecția datelor cu caracter personal nu ne permite să facem publice imagini cu persoanele vinovate, surprinse atât de către inspectorii urbani cât și de camerele de supraveghere montate în oraș. În Caracal sunt montate 130 de camere de supraveghere video.”, anunță Primăria Caracal.

Pentru a descuraja astfel de practici, administrația municipală îi atenționează pe cei certați cu bunul simț că vor ajunge pe mâna poliției, iar pentru depistarea făptașilor cere sprijinul cetățenilor.

,,Imaginile vor fi transmise Poliției pentru luarea măsurilor legale ce se impun în astfel de cazuri. Mulțumim cetățenilor care susțin efortul nostru de a stopa acest fenomen și ne sesizează telefonic abateri de la conduita civică. Împreună se poate! Asigurăm cetățenii orașului Caracal că vom fi fermi în a urmări și sesiza orice comportament antisocial solicitând autorităților competente să ia măsurile care se impun.“, a mai transmis administrația celui de-al doilea municipiu al Oltului.