Prețuri uriașe la telecabina din Bușteni. Un traseu complet costă cât un bilet de avion

1909

O călătorie cu telecabina pentru o familie cu un copil a devenit un lux pe care nu foarte mulți turiști și-l pot permite. De vină ar fi prețurile exorbitante pe care turiștii trebuie să le achite dacă își doresc să parcurgă un traseu complet urcare-coborâre de la Bușteni și până la Babele, mai exact, o familie cu un copil va trebui să plătească 100 de euro dacă își doresc să aibă parte de o astfel de experiență.

Prețurile pentru transportul pe cablu au explodat în ultima vreme astfel că, o familie cu un copil care își dorește să parcurgă un traseu complet urcare-coborâre de la Bușteni până la Babele va trebui să plătească pentru un singur adult un bilet în valoare de 170 de lei și 80 de lei pentru un copil cu condiția ca acesta să nu fie mai mare de 12 ani. În caz contrar, copilul va plăti bilet întreg la preț de adult.

Turiștii care își doresc să achiziționeze un bilet doar pentru coborâre sau doar pentru urcare au această posibilitate, prețurile unuia fiind de 90 de lei de persoană, pentru adult și 50 de lei pentru copil.

Pentru cei care doresc să își continue călătoria de la Babele la Peștera, prețurile se dublează ajungând în acest caz la 150 de lei pentru un adult și 75 de lei pentru un copil, pe traseul Babele-Peștera.

Sinaia nu face nici ea excepția de la regulă cu toate că prețurile sunt ceva mai accesibile în comparație cu cele prezentate mai sus, un tichet de telecabină tur-retur, de la Sinaia la Cota 2000 costă 60 de lei pentru o persoană adultă și 30 de lei pentru un copil nu mai mare de 12 ani.

Pe tronsonul Sinaia-Cota 1400, biletul este de 20 de lei pentru un adult și 10 lei pentru un copil, iar pentru tur-retur costurile ajung la 35 de lei pentru adulți și 18 lei pentru copii.

Pensionarii sunt singurii cărora li se oferă o reducere de preț de 5%, iar persoanele cu dizabilități au gratuitate, dar nu și însoțitorii care trebuie să plătească prețul întreg al biletului.

Studenții nu au niciun beneficiu și nici grupurile mai mari.