Poliția avertizează: Atenție la vânzări-cumpărări online. Cum a rămas o tânără fără o sumă uriașă de bani după ce a accesat un link

74

Poliția avertizează cetățenii cu privire la tranzacțiile de vânzare-cumpărare de pe site-urile online. O tânără a rămas fără mai bine de 4.000 de lei fără să cumpere ceva, după ce a accesat un link primit pe Whatsapp.

Poliția atrage atenția cetățenilor cu privire la achizițiile sau vânzările online. Oamenii pot fi foarte ușor păcăliți și păgubiți de către infractori, prin simpla accesare a unui link primit printr-un mesaj pe diferite platforme.

Povestea unei tinere care a rămas fără mai bine de 4.000 de lei după ce a primit un mesaj pe whataspp în legătură cu un produs scos la vânzare pe un site de intermediere a fost făcută publică de aceștia pentru a aduce la cunoștiință oamenilor cât de simplu este să fie jefuiți prin simpla aceesare a unui link.

„Dragi clujeni, ieri o tânără de 20 ani ne-a sesizat despre faptul că în urma unui anunț postat pe un site de intermediere a vânzărilor a primit un mesaj prin aplicația whatsapp despre un produs scos la vânzare. A primit un link în care vânzătoarea și-a introdus datele cardului bancar.

Imediat a venit primul sms de efectuare a unei tranzacții. Apoi al doilea sms… aproximativ 4.300 de lei dispăruseră din contul ei fără ca ea să cumpere ceva, iar banii achitați erau convertiți în moneda altui stat.

ATENȚIE!!!

Textul de mai sus nu este o poveste, ci o situație neplăcută cu care se confruntă cei care, încă, nu sunt vigilenți”, se arată pe pagina de Facebook a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

De asemenea, aceștia au făcut și câteva recomandări pentru a evita astfel de situații neplăcute:

-Fiți atenți!

-Verificați cu mare atenție orice propunere de plată online!

-Nu accesați link-uri trimise de necunoscuți! Atenție la detalii!

-Nu furnizați datele de autentificare de pe card! Aceste informații nu sunt necesare pentru a primi bani.