UNICEF nu dorește implicare medicilor în informarea copiilor pe tema vaccinării. Se tem de un nou eșec ca în cazul campaniei antiHVP

24

UNICEF predă guvernului o lecție despre cum se implementează campania de vaccinare. Reprezentantul copiilor și al părinților a participat, astăzi, la o întâlnire împreună cu premierul Florin Cîțu și ministerul Educației și a subliniat că nu dorește implicarea medicilor în informarea copiilor pe tema vaccinării, precizând că România nu poate accepta un nou eșec în materie de vaccinare.

Reprezentanții UNICEF au participat, astăzi, la o întâlnire alături de premierul Cîțu și ministerul Educației în cadrul căreia au discutat despre campania de vaccinare a copiilor și modul de implicare a medicilor în ceea ce privește informarea cetățenilor.

Aceștia au explicat că după ce campania de vaccinare antiHVP a eșuat din toate punctele de vedere, campania de vaccinare a copiilor trebuie să fie un succes pentru că altfel țara noastră riscă să stabilească precedente periculoase care să descurajeze orice fel de vaccinare. De asemenea, reprezentantul UNICEF spune și că implicarea medicilor în campania de vaccinare a copiilor nu este una oportună, recomandând ca guvernul să investească bani în influenceri care au acces direct și impact asupra părinților și copiilor.