Aproape 60.000 de gospodării din Olt au fost recenzate până acum. 15 recenzori au FINALIZAT operaţiunile

623

61,7% este procentul gospodăriilor recenzate în judeţul Olt până acum în cadrul Recensământului General Agricol ce se va încheia pe 31 iulie. Deja au fost anunţaţi primii recenzori care au finalizat operaţiunile de colectare a datelor.

Începând cu data de 10 mai, în România s-a dat startul Recensământului General Agricol. La nivelul judeţului Olt, ,,înarmațiʺ cu tablete, 524 de recenzori, coordonați de 141 de recenzori șefi, bat în această perioadă din poartă-n poartă pentru a recenza suprafețele agricole utilizate, exploatațiile agricole, efectivele de animale și păsări şi a înregistra alte date statistice.

Colectarea datelor va dura până pe data de 31 iulie și se face prin interviu față în față cu capul/ șeful exploatației sau alte persoane din cadrul acesteia care pot furniza datele necesare recenzării.

Până azi, la nivelul judeţului procentul de recenzare a ajuns la 61,7%. ,,Au fost recenzate 59.883 de exploataţii agricole din totalul estimat de 97.044 exploataţii. 15 recenzori au finalizat deja operaţiunile de colectare a datelor. Îi felicităm şi le mulţumim pentru activitatea desfăşurată! Până la data de 15 iulie, avem convingerea că se va finaliza activitatea de culegere a datelor din teren  de către toţi recenzorii, astfel încât până pe 31 iulie să efectuăm şi operaţiunile de verificare şi aprobare a chestionarelor electronice.”, declară Eugeniu Velcea, director Direcţia de Statistică Olt.

Spre deosebire de celelalte recensăminte, chestionarele sunt electronice. Principiul de înregistrare pentru suprafețele agricole este cel al utilizării terenurilor. Este recenzată întreaga exploatație agricolă, indiferent de numărul de locații unde utilizează suprafețe și/sau deține efective de animale. Datele înscrise în chestionare sunt confidențiale și utilizate doar în scopuri statistice.