Control tehnic în trafic: Mai mult de JUMĂTATE din mașini, BOMBE cu ceas

5801

Echipajele de Control Tehnic în Trafic au desfășurat zilele trecute ample acțiuni de control în șase județe din sudul țării, printre care și Oltul. Iar cele constatate arată că pe drumurile noastre circulă autoturisme periculoase, cu numeroase deficiențe tehnice ce pot atenta oricând la viața participanților la trafic.

Cu scopul de a identifica autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, ar putea pune în pericol siguranța traficului sau produc disconfort altor participanți la trafic, Registrul Auto Român a suplimentat numărul echipajelor de Control Tehnic în Trafic care au acționat în județele Dolj, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu și Călărași în zilele de 15 și 16 iunie. Iar cele constatate nu sunt îmbucurătoare.

,,Zilele trecute, în timpul controalelor efectuate împreună cu polițiștii rutieri, au fost verificate în trafic 417 autovehicule. Dintre acestea, 229 prezentau deficiențe majore și/sau periculoase, iar 57 autovehicule au fost încadrate în categoria “pericol iminent de accident”. În plus, 12,56% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar 24 aveau ITP expirată sau anulată.”, anunță RAR.

Proprietarilor de autovehicule și se recomandă să nu ignore eventualele defecțiuni ale acestora și să se adreseze unui service autorizat pentru a păstra mijlocul de transport în parametri de siguranță.

,,Vă reamintim că talonul reținut în trafic de polițiștii rutieri poate fi redobândit în urma unei reinspectări tehnice care va certifica remedierea defecțiunilor constatate anterior. Demersul este posibil la orice reprezentanță a Registrului Auto Român.”, transmite RAR.