Bugetul celei de-a III-a etape a programului „Rabla pentru electrocasnice”, epuizat cât ai bate din palme

28

 

A treia etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice” s-a încheiat rapid. Fondurile s-au epuizat în doar 90 de minute de la deschiderea acesteia. Vouchere au fost acordate pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe, și aspiratoare și au fost puse la dispoziție 15 milioane de lei.

Fondurile etapei a III-a a programului „Rabla pentru electrocasnice” s-au terminat cât ai zice „pește”. Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat încheierea acesteia după ce bugetul s-a epuizat la doar 90 de minute de la deschidere.

„În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecție a voucherelor pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat”, a transmis AFM.

Valoarea voucherelor a fost de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;  400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;  200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

După ce voucherul va fi activat marți, 22 iunie, poate fi utilizat în 15 zile calendaristice, altfel va fi restituit altui beneficiar. Fiecare persoană poate beneficia de maxim 9 vouchere, câte unul pentru fiecare categorie de electrocasnice. Electrocasnicele achiziționate trebuie să fie noi.

În etapa I au putut fi cumpărate la schimb mașini de spălat rufe/vase și produse din categoria frigidere, iar în etapa II televizoare, laptopuri și tablete.