Patru copii rămași orfani după ce mama lor și-a ucis soțul care o agresa sistematic. Sentința judecătorului: 5 ani de închisoare și 1 milion de lei daune, ținând cont de situația dinaintea faptei

4322

O mamă a patru copii a fost condamnată la 5 ani de închisoare după ce și-a ucis soțul într-un moment de furie. Aceasta era supusă constant agresiunilor soțului, iar judecătorul a ținut cont de acest aspect în pronunțarea sentinței.

Patru copii de 7 ani, unul de 9 ani și frații lor de 8 ani, gemeni au rămas orfani după ce mama lor le-a ucis tatăl într-un moment de furie și a fost condamnată la 5 ani de închisoare pentru omor într-un caz extrem de violență domestică.

Tragedia s-a întâmplat într-un oraș din județul Botoșani,  în luna octombrie a anului trecut. Potrivit procurorului care a trimis în judecată dosarul, “relația conjugală se desfășura în limite normale, dar pe fondul consumului de alcool din partea celor doi soți apăreau diferite conflicte, unele dintre ele degenerând în agresiuni”.

În urma anchetei a ieșit la iveală faptul că la momentul crimei, bărbatul ucis avea o alcoolemie de 2,07 grame de alcool în sânge. Totodată, cercetările au arătat că înainte de a-și înjunghia mortal soțul, mama celor patru copii era supusă sistematic agresiunilor și umilințelor acestuia.

Polițiștii cunoșteau situația soților, individul injunghiat fiind amendat în anul 2014 pentru că a adresat inculpatei cuvinte și expresii jignitoare, de natură să-i lezeze demnitatea”.

Martorii audiați în dosar au declarat că viața femeii alături de soț a fost una grea și plină de violențe încă de la început, acesteia fiind interzis de către bărbat să își mai viziteze rudele.

Inculpata a povestit în dosar că a ajuns să comită crima pentru că nu mai suporta violențele la care a fost supusă.

„În acea zi cearta a izbucnit din nimic și soțul meu m-a trimis să mai cumpăr băutură și pentru că eu n-am vrut, m-a prins de gât și de față și m-a îmbrâncit tare. Atunci, de nervi, am luat cuțitul și l-am lovit, fără însă să mă gândesc că ar putea să moară. Eram atât de nervoasă pentru  că se adunaseră prea multe, pur  și simplu se umpluse paharul “,  a declarat femeia la proces.

În pronunțarea sentinței, judecătorul a ținut cont de situația în care se afla aceasta înainte de comiterea faptei.

“În condițiile în care martorii au arătat că inculpata era bătută frecvent, că era certată, fugarită și înjurată și că i se reproșa că nu aduce bani în casă în mod constant, că în săptămâna precedentă a fost lovită atât de puternic de victimă încât i-a scos un dinte, că în ziua incidentului victima a certat-o în public pentru că a cumpărat materiale pentru casă de la magazinul din localitate, că alcoolemia victimei în ziua incidentului a fost de 2,07, concluzia instanței este că gestul violent al victimei a produs inculpatei o tulburare atât de puternică încât a pierdut controlul asupra acțiunilor sale”, se arată în decizia judecătorului.

Tribunalul Botoșani a obligat-o pe femeie să le achite celor patru copii ai săi daune morale de un milion de lei, dar o sentință finală în acest caz va pronunța Curtea de Apel Suceava. Următorul termen din dosar este programat în 18 iunie.