Arestări în cazul șoferului român de TIR ucis cu sabia într-o parcare din Franța

114

Doi bărbați în vârstă de 27 de ani, de origine kurdă au fost arestați de autorități în cazul șoferului român de TIR ucis cu sânge rece pe o autostradă din Franța. Acesta se afla într-o parcare, alături de soția sa care a fost martoră la crimă.

Parchetul din Amiens a anunțat în această dimineață reținerea a doi bărbați, presupuși autori ai crimei din parcarea aflată pe autostrada A28 unde șoferul român de TIR a fost ucis cu sabia, martoră la eveniment fiind soția acestuia.

Cei doi sunt de origine kurdă irakiană, unul fiind arestat în regiunea Rouen, iar celălalt în Grand-Synthe.

Vă reamintim că pe data de 16 mai, Mihai Spătaru se afla într-o parcare de pe autostrada A28 din Franţa, alături de soţia sa. Tânărul a coborât din TIR pentru a merge la toaletă și pentru a verifica încărcătura, iar în momentul când a ajuns în spatele camionului a fost atacat cu sabia. Până să intervină soția sa care a fost martoră la tragedie, criminalii au reușit să se facă nevăzuți.

Presupușii autori sunt urmăriți penal pentru crimă și tentativă de jaf. ADN-ul unuia dintre cei doi bărbați a fost găsit pe o mască chirurgicală lăsată în zona de odihnă a autostrăzii. Cei doi neagă, însă, că au comis crima.