Festivalul Etnofolcloric „Pomul Vieții” Balș, organizat azi cu format redus de pandemie

1254

La Balș, înflorește astăzi Pomul Vieții pentru a 27-a oară. Dacă anul trecut festivalul devenit tradițional pentru urbea de pe Olteț nu a putut fi organizat din cauza pandemiei, anul acesta administrația locală a decis să nu mai rateze evenimentul, iar acesta să se desfășoare în format redus.

Cea de-a XXVII-a ediție a Festivalul Etnofolcloric „Pomul Vieții” a debutat în această dimineață la Balș, în urbea lui Petre Pandrea fiind așteptați pe parcursul zilei locuitori ai orașului și comunelor de pe Valea Oltețului pe platoul din fața Casei de Cultură. Dacă anul trecut urbea nu s-a putut bucura de festival așa cum obișnuia, pandmeia împiedicând organizarea lui, nici anul acesta nu va beneficia de spectacole folclorice, ci doar de expoziții  de obiecte tradiționale și parada portului popular.

,,Pomul Vieții” a debutat de dimineață cu Târgul meșterilor populari, fiind prezenți meșteri de pe Valea Oltețului, nelipsită fiind vestita ceramică de Oboga, dar și de Vădastra și Horezu.

Tot în această dimineață s-a desfășurat și Simpozionul Petre Pandrea și Sesiunea decomunicări.

Cum astăzi este și Ziua Eroilor, la Monumentul Eroilor este adus în aceste momente un omagiu celor care s-au jertfit pentru țară, iar manifestarea va continua cu o paradă a portului popular, elevi din oraș  defilând pe principala arteră a urbei îmbrăcați în costume autentice.

În fiecare an, de Înălțarea Domnului, din 1993 și până astăzi, cu excepția anului 2020, în orașul lui Petre Pandrea înflorește Pomul Vieții.