Stănescu:  ”În toate guvernările de dreapta românii au fost puşi pe ultimul loc”

401

Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, susţine că, în toate guvernările de dreapta, românii au fost puşi „pe ultimul loc”. Declarația a fost făcută cu prilejul unei noi critici privind Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, social-democratul atrăgând atenţia asupra împrumutului de 15 miliarde

„În toate guvernările de dreapta, românii au fost puşi pe ultimul loc. Când au fost probleme structurale în economie, ei au suportat cel mai dureros cost. Fie că a fost vorba de privatizări, falimente sau crize economice, pe umerii oamenilor a fost pusă cea mai grea povară. PNL este continuatorul fidel al austerităţii PD-L-iste, prin mâna invizibilă a lui Cîţu. În actuala pandemie, guvernarea Cîţu-Barna nu face decât să confirme istoria indiferenţei dreptei faţă de nevoile românilor. Cei doi vor lua un împrumut masiv de 15 miliarde prin PNRR, punând gaj pensiile şi alocaţiile copiilor. În schimbul banilor, s-au angajat să nu crească veniturile celor două categorii sociale. Mai mult, vor mări vârsta, vechimea pentru pensionarea anticipată şi vor îngheţa orice creştere, doar ca să aibă Cîţu cu ce să-şi cumpere sprijin politic pentru alegerile interne din toamnă ale PNL„, a afirmat Stănescu.

Acesta a adăugat că pensionarii au ajuns să fie înspăimântaţi de angajamentele pe care guvernanţii le-au făcut pe spatele lor,iar părinţii s-au săturat de promisiunea mincinoasă de mărire a alocaţiilor.