Primul centru de vaccinare mobil la Vama Nădlac II. Românii care vin în țară din diaspora se pot vaccina cu serul Johnson&Johnson

74

Primul centru de vaccinare mobil a fost deschis oficial la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II pentru românii care vin în țară din diaspora. Vaccinarea se face cu serul Johnson&Johnson care se administrează într-o singură doză.

Românii din diaspora care sosesc în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, se pot vaccina de astăzi cu serul Johnson&Johnson care se administrează în doză unică. Centrul mobil oferă posibilitatea imunizării fără programare și pentru însoțitorii care nu sunt cetățeni români.

Acesta este primul centru de vaccinare mobil deschis pentru românii din diaspora.

”DRP, alături de o serie de instituţii publice ale statului român, a depus eforturi substanţiale pentru crearea de centre temporare de vaccinare anti-COVID-19 dedicate diasporei, în punctele terestre de trecere a frontierei de la Arad, cele mai tranzitate din ţară. Astăzi, 2 iunie a.c., s-a deschis primul centru de vaccinare mobil, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II”, a transmis, miercuri, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, într-un comunicat de presă.

Centrul de vaccinare dispune de două amplasamente special amenajate. Unul dintre acestea este dedicată vaccinării, iar un altul este destinat supravegherii persoanelor cărora tocmai le-a fost administrat vaccinul.

Supravegherea posibilelor reacții alergice ulterior vaccinării este realizată de către personal medical calificat din cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad