Primăria Deveselu funcționează fără primar, fără secretar și cu alte 6 posturi vacante

352

În prag de alegeri pentru funcția de primar al localității, după ce a fost ales candidatul răpus în campania electorală de Covid-19, comuna olteană ce adăpostește scutul american anti-rachetă funcționează cu o administrație deficitară, condusă de viceprimarul Nicolae Dobre. Aceasta este singura localitate din județul Olt în care în ultima duminică a acestei luni se organizează alegeri locale parțiale.

Pe 27 iunie, locuitorii comunei Deveselu, una dintre cele mai militarizate zone din lume, după ce în urmă cu 5 ani a fost activat scutul american anti-rachetă, sunt chemați la urne pentru a-și alege un nou primar, edilul votat la alegerile locale de anul trecut, Ion Aliman, decedând în timpul campaniei electorale, fiind răpus de coronavirus. Administrația comunei este condusă în acest moment doar de către viceprimarul Nicolae Dobre, având funcția de secretar vacantă, dar și pe cea de consilier al primarului. Neocupate sunt, potrivit site-ului primăriei, și posturile de consilier buget-finanțe, consilier achiziții publice, referent impozite și taxe locale, inspector situații de urgență și consilier implementarea proiectelor.

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a scos din nou azi la concurs postul de secretar al comunei Deveselu, candidații urmând a susține proba scrisă la sediul primăriei, pe 5 iulie. Se cer studii superioare în domeniul științelor juridice, administrative sau științe politice; master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 5 ani.

Pe aceeași temă:

Tribunalul Olt a decis cine gestionează alegerile de la Deveselu