DOCUMENT/ Cinci primari din Olt amenință cu BLOCAREA Drumului Național Pitești- Scoarța

5701

Cu un contract de lucrări încheiat în 2010 dar care nu au început nici până astăzi, Drumul Național 67B Pitești-Scoarța este impracticabil pe raza județului Olt, distrugând autoturismele cetățenilor și punând în pericol participanții la trafic. Pentru a determina autoritățile să intervină, primarii comunelor Sâmburești, Dobroteasa, Leleasca, Făgețelu și Spineni au semnat un memoriu către DRDP Craiova și anunță că vor trimite plângeri și la CNAIR și Ministerul Transporturilor, amenințând chiar cu blocarea drumului.

Cu gropi de dimensiunea unor cratere, dâmburi, porțiuni unde diferența dintre partea carosabilă și acostament atinge chiar o jumătate de metru și degradarea podului peste Cungra din Câmpu Mare unde se circulă doar pe un singur sens, primarii localităților oltene traversate de DN67B au ajuns la capătul răbdării, așteptând de circa 11 ani să înceapă lucările de reabilitare. Pentru că situația nu mai poate fi tolerată, edilii au semnat un memoriu către DRDP Craiova.

,,Sub numărul 13.545/19.05.2021 am depus la Direcția Regională Drumuri și Poduri Craiova un Memoriu comun al comunelor : SÂMBUREȘTI, DOBROTEASA, LELEASCA, FĂGEȚELU ȘI SPINENI, semnat de către Primarii acestor localități, cu privire la starea catastrofală a DRUMULUI NAȚIONAL 67 B PITEȘTI – SCOARȚA, în special pe tetitoriul Făgețelu și Leleasca! Totodată, suntem pe punctul de a depune la Ministerul Transporturilor și la C.N.A.I.R.  un memoriu semnat de către toate localitățile din județele Olt și Argeș traversate sau riverane acestui drum, RUȘINEA SUDULUI ROMÂNIEI!

În funcție de atitudinea și responsabilitatea/ iresponsabilitatea D.R.D.P. Craiova avem luată hotărârea comună de blocare a traficului pe această mizerie de drum!

Vă cerem să ne susțineți prin trimiterea de plângeri către D.R.D.P. Craiova și C.N.A.I.R. prin care să arătați starea drumului, pentru a scoate din birou pe cei responsabili/ iresponsabili! Vă vom ține la curent cu răspunsul D.R.D.P. Craiova.

   Poate urnim din loc nesimțirea acestei regionale care are un sediu ultraluxos pe Calea Severinului, nr. 17, Craiova. Numai cu marmura și finisajele de lux din sediu s-ar fi reparat acest drum catastrofal!  Să vedem, a zis orbul…”, a postat pe pagina de socializare primarul comunei Sâmburești, Iulian Preda.