Vântul a lăsat fără curent 4 comune din Olt. Zeci de echipe ale Distribuție Oltenia sunt în teren

1840

Vântul puternic a lăsat numeroase localități din Oltenia fără curent electric, cauzând ruperea conductoarelor, dar și a izolatoarelor de susținere. Operatorul Distribuție Oltenia are la această oră în teren nu mai puțin de 80 de echipe pentru remedierea deficiențelor. În județul Olt se înregistrează probleme în patru comune.

Începând de astăzi, 18 mai, ora 06:00, județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea au intrat sub incidența Codului Galben de intensificări ale vântului. Rafalele puternice au creat deja probleme, lăsând numeroase localități și gospodării individuale fără curent electric.

În județul Olt, potrivit operatorului, azi la ora 14:00, erau înregistrate deficienţe în alimentarea cu energie electrică care afectau parţial localitățile Bobicești, Mihăești, Drăghiceni și Pleșoiu.

,,Încă de la începutul atenționãrii meteo, operatorul de distribuție a monitorizat starea rețelelor electrice afectate direct de evoluția nefavorabilă a vremii și a intervenit prompt în teren. Echipele operatorului sunt în permanenţă în teren pentru remedierea incidentelor provocate de condiţiile meteo deosebite în judeţele din aria sa operaţională. În total, 80 de echipe operative ale Distribuţie Oltenia şi ale prestatorilor externi se află în teren în vederea remedierii tuturor deficienţelor în alimentarea cu energie electrică.”, anunță Distribuție Oltenia.

Semnalarea tuturor defecţiunilor în rețeaua de distribuţie a energiei electrice din aria de operativitate Distribuţie Oltenia se poate face apelând numerele de telefon disponibile NON STOP pentru preluarea acestora: 0800 500 000 –  număr de telefon gratuit în orice reţea; 0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 – numere de telefon cu tarif normal în reţeaua naţională.