Deputatul Florin Barbu: S-a dus în câteva ore, la supermarket, chiar jumătate din salariul minim

5134

Românii trăiesc de pe o zi pe alta, atenționează deputatul de Olt Florin Barbu care arată, într-o postare de facebook, că numai la o rundă de cumpărături la supermarket se poate cheltui chiar și jumătate din salariul minim pe economie, toate produsele fiind scumpe.

Totul s-a scumpit, iar veniturile românilor nu au mai crescut de aproape doi ani, spune deputatul de Olt Flroin Barbu. Social-democratul arată că românii cheltuie tot ce au pentru consumul zilnic, pentru plata ratelor și facturilor și nu le mai rămân bani pentru nimic.
,,Mersul la supermarket sau la piață a ajuns să fie un stres în plus pentru orice român pentru că orice cumperi și încape într-o plasă, te costă 100 de lei. Două plase, 200 de lei, iar dacă mai cer sau mai au nevoie și copiii de câte ceva, atunci un sfert sau chiar jumătate din salariul mimim pe economie s-a dus, în câteva ore…”, declară parlamentarul oltean.

Deputatul mai arată că ,,Totul s-a scumpit, iar veniturile românilor nu au mai crescut de aproape doi ani: ENERGIE ELECTRICĂ +17%; GAZE +9%; COMBUSTIBIL +8,6%; ULEI +12%; ALIMENTE DE BAZĂ +15%; IGIENĂ ȘI COSMETICE +6,5%. Viitorul este la fel de sumbru, de la 1 iulie prețul gazelor se va majora cu 25% și vor urma alte creșteri de prețuri, în condițiile în care pensiile și salariile vor fi înghețate în următorii 3 ani”.