Se dă startul testărilor Covid în farmacii

141

Ministrul Sănătății a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că ordinul privind testarea Covid-19 în farmacii urmează să fie publicat în această săptămână și ulterior testele vor fi livrate farmaciilor care și-au anunțat disponibilitatea.

Ioana Mihăila, Ministrul Sănătății a declarat ca ordinul prin care se va începe testarea Covid în farmacii va fi publicat săptămâna aceasta, urmând ca de săptămâna viitoare să se înceapă livrarea testelor Covid-19 în farmaciile care și-au arătat disponibilitatea.

“Ministerul Sănătăţii a dezvoltat deja o platformă care facilitează raportarea testelor, platformă care va fi utilizată cât de curând şi de către farmacişti, pentru că suntem pe cale să publicăm ordinul cu testarea în farmacii şi să livrăm farmaciilor teste pentru a putea creşte capacitatea de testare”, a declarat, Ioana Mihăilă.

Primele demersuri pentru începerea unei astfel de acțiuni de testare în farmacii s-au făcut din luna martie de către fostul ministru, Vlad Voiculescu. Acesta a anunțat crearea unui cadru legal pentru acest tip de testare rapidă și discuțiile ce urmau să aibă loc cu reprezentanții farmaciilor.

Lansarea unui astfel de program de testare a populației pentru depistarea infecției cu Coronavirus este foarte importantă în acest moment ținând cont că rezultatele pot fi centralizate.