Obiectiv unic în Olt: tiroliană pe zidul de sprijin de la Râpa lui Rotea

4272

Una dintre cele mai mari lucrări pe situații de urgență din județul Olt- consolidarea zidurilor de sprijin la Râpa lui Rotea, din satul Mănulești, comuna Sâmburești, aflată în execuție cu fonduri CNI, ar putea deveni și un punct de atracție pentru iubitorii de senzații tari. Edilul Iulian Preda și-a anunțat pe pagina de socializare intenția de a realiza o tiroliană unicat în județ, dar și în țară.

Comuna Sâmburești tinde să devină un punct turistic de atracție, după ce administrația locală va da în folosință două obiective ce vor atrage nu numai locuitorii din zonă. După ștrandul construit cu 40.000 euro, fonduri europene și de la bugetul local, primarul anunță și un punct de atracție unde adrenalina va fi la cote maxime și va atrage amatorii de senzații tari: o tiroliană. Iar locul ales este Râpa lui Rotea, unde în prezent se construiesc ziduri de sprijin.

,,Pe șantier la obiectivul Râpa de la Rotea! Va fi cel mai frumos și mai periculos obiectiv de situații de urgență din județul Olt! Înălțimea primului zid de sprijin va fi de 10 metri deasupra nivelului de fundare! La terminarea lucrărilor, dacă Vrea Cel de Sus, vom amenaja pe aceste ziduri o tiroliană cum nu există în România, ceva ce nu s-a mai văzut!  Când Dă Dumnezeu, nici măcar omul nu se poate opune!  Respect unor OAMENI care au contribuit ca acest vis să devină realitate!  Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a anunțat primarul Iulian preda pe pagina sa de socializare.

Râpa lui Rotea are o eroziune de 60m, zona fiind declarată una de risc de Comisia de Urgență a ISU Olt încă din anul 2012. În prezent se execută cea mai mare lucrare pe situații de urgență din județul Olt, pe subprogramul Lucrări în primă urgență, cu finanțare CNI, în valoare de 1,5 milioane euro. Consolidarea zonelor supuse alunecărilor de teren pe str. Dealul Viilor, sat Mănulești s-a impus după ce cei circa 300 de oameni din sat riscau să fie izolați, satul fiind plasat la mai puțin de doi metri de prăpastia care amenință să le înghită gospodăriile, iar singurul drum ce îl înconjoară pe o distanță de 150m este pe buza râpei.

Lucrarea constă în execuția unui număr de 5 ziduri de sprijin.