Cererea lui Dragnea de eliberare a fost respinsă

246

Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea a fost astăzi respinsă de către Judecătoria Sectorului 5. Fostul lider PSD va petrece și aceste sărbători în închisoare. El poate face contestație la Tribunalul București.

Liviu Dragnea va petrece și aceste sărbători în arestul Penitenciarului Rahova. Cererea de eliberare condiționată a fost respinsă astăzi de către Judecătoria Sectorului 5, aceasta fiind considerată „neîntemeiată”.  Fostul președinte al Camerei Deputaților poate depune o nouă cerere de eliberare condiționată după data de 27 iunie.

Avocata lui Dragnea a argumentat cererea în fața instanței declarând că acesta „ a fost stăruitor în muncă, are aviz favorabil în unanimitate” și că „ există o hârtie de la o firmă dispusă să îl angajeze pe domnul Dragnea”.

Procurorul DNA a cerut respingerea cererii pe motiv că Dragnea nu a dat dovezi temeinice de îndreptare, iar faptul că apreciază că a fost condamnat politic ”denotă că nu a înțeles să se conformeze normelor de drept”. Procurorul a amintit și faptul că anul trecut a acordat un interviu neautorizat. DNA a mai solicitat amânarea eliberării condiționate cu șase luni.