Jandarmii au instituit carantina în comuna Vișina Nouă

1990

Începând de aseară, în comuna Vișina Nouă a fost instituită zonă de carantină. Jandarmii au realizat filtre la intrarea și ielirea din zona carantinată.

Cu o incidență ce a atins ieri 13.61 cazuri la mia de locuitori, comuna Vișina Nouă a intrat aseară în carantină pentru o perioadă de 14 zile. De respectarea măsurii DSU se ocupă IJJ Olt.

 

,,Jandarmeriei Olt îi revine misiunea de asigurare a ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități în vederea prevenirii și limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi, care, alături de polițiști, au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona carantinată, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident.  Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile județene, comunale și forestiere. De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator. Facem precizarea că purtarea măștii este obligatorie, atât în spațiile deschise cât și în cele închise, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantină, în afara domiciliului/reședinței este interzisă. ,, a transmis IJJ Olt.

Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forțele de ordine.