Gospodării din Slatina și Brebeni, selectate pentru Recensământul de probă al populației și locuințelor

235

Printre cele 50.000 de gospodării din țară alese pentru a participa la Recensământul de probă al populației și locuințelor, din județul Olt au fost selectate 1108. Vor fi recenzate gospodării doar din municipiul Slatina și comuna Brebeni.

620 de gospodării din Slatina și 488 din Brebeni au fost selectate să participle la recensământul de probă al populației și locuințelor ce se desfășoară luna aceasta. Este etapa de pregătire a Recensământului ce va avea loc în semestrul I 2022. În perioada 10- 16 martie, persoanele cuprinse în eșantion se vor autorecenza prin completarea formularului online după preînregistrare. În perioada 22- 31 martie, cei care nu s-au autorecenzat vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului față în față. Scopul recensământului de probă este acela de testare a capacității de colectare, stocare și preluacrare a datelor de recensământ.

Lista gospodăriilor din Olt cuprinse în recensământul de probă:

https://olt.insse.ro/wp-content/uploads/2021/03/Adrese-esantion-RPL-proba-2021-Olt.pdf

În luna martie 2021, în România se desfăşoară Recensământul populaţiei şi locuinţelor – de probă, datele fiind colectate de la un eşantion de cca 50 000 de gospodării din întreaga ţară.

Informațiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel.

Recensământul de probă se va desfășura în trei etape:

-Faza 1: până la 9 martie – pregătirea bazei de date cu variabilele de recensământ preluate din surse administrative și precompletarea chestionarelor individuale;

-Faza 2: 10 – 16 martie – auto-recenzarea – completarea chestionarelor online de către persoanele din gospodăriile cuprinse în eșantion (persoanele selectate în eșantion primesc un pliant informative, disponibil pe www.recensamantromania.ro şi www.insse.ro);

-Faza 3: 22 -31 martie – deplasarea recenzorilor în teren pentru realizarea interviurilor față-în-față în cazul persoanelor/gospodăriilor unde, din motive obiective, nu s-a putut efectua autorecenzarea.

Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate în eșantion, indiferent de cetățenie, care au reședința obișnuită pe teritoriul României. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor sunt obligatorii.

Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.