În toate școlile din Slatina se învață de luni după scenariul 2

579

Cu o rată a infectărilor la mia de locuitori de 1.52 și aflată în scenariul galben de măsuri anti-covid, Slatina a fost plasată de luni în scenariul 2 de învățământ. Decizia a fost luată azi de CJSU, luând în calcul propunerile consiliilor de administrație ale fiecărei unități școlare, avizate în prealabil de către Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt.

Începând de luni,  1 martie, școlile din Slatina revin la scenariul 2 de studiu. Astfel, vor învăța cu prezență fizică la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din anii terminali de gimnaziu (cls.VIII) și liceu (cls. XII/XIII), în timp ce elevii claselor V-VII și IX-XI vor învăța online. Decizia a fost luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt, luând în calcul că toată săptămâna municipiul s-a aflat în scenariul galben de măsuri anti-covid, iar azi are o incidență a cazurilor la mia de locuitori în creștere.

La nivelul județului Olt, vor învăța:

– în Scenariul 1 (aplicabil pentru incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/.1000 de locuitori), care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție 313 unităţi de învățământ
– Scenariul 2 (aplicabil pentru incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mare de 1/.1000 de locuitori dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori), care presupune:

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie;

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

94 unităţi de învățământ
– În Scenariul 3 (aplicabil pentru incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mare de  3/1000 de locuitori), care presupune:

a)Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar ;

b)  Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

7 unităţi de învățământ
– În Scenariul on line, care presupune participarea zilnică, în sistem on line a elevilor 1 unităţi de învăţământ