Eroul zilei este un paramedic SMURD Balș

5100

În momentul în care orice secundă contează pentru salvarea unui om iar tu știi că ești pregătit să salvezi vieți, nu stai să te gândești că ești în timpul liber sau la serviciu, ci știi că trebuie să intervii cât mai repede. Este cazul multor salvatori de profesie, iar azi al unui paramedic din Balș care a intervenit prompt la un accident în care victimă a fost un tânăr de 19 ani ce a intrat cu mașina în peretele unei case. Nu a fost pentru prima dată acest gest, dar de data aceasta este dat exemplu de către colegi.

Valentin Mihalache, paramedic SMURD Balș, este OMUL ZILEI și sperăm și salvatorul tânărului de 19 ani ce se zbate între viață și moarte pe un pat la Spitalul Craiova. A intervenit prompt aseară, la ora 22.30, la un accident rutier, chiar dacă se afla în concediu. Gestul său a fost dat exemplu de către ISU Olt.

,,În spatele durerii și tristeții pe care victimele și familiile celor implicați în evenimentele la care acționăm le trăiesc, se află OAMENI care reușesc să-și stăpânească emoțiile și să ducă la bun sfârșit fiecare misiune. Sunt oameni și îi afectează și pe ei, dar niciodată nu arată asta atunci când sunt la intervenție. Valentin Mihalache, paramedic SMURD Balș, se afla aseară în concediu și a fost, fără să vrea, martorul unui accident rutier grav, care s-a produs pe strada Nicolae Bălcescu, exact in fața blocului în care locuiește.
A acționat rapid, așa cum face la fiecare intervenție, iar în câteva zeci de secunde se afla deja lângă șoferul rănit grav în urma accidentului. A observat că acesta este inconștient, le-a cerut personalelor prezente să sune la Numărul Unic 112 și până la sosirea echipajelor specializate a încercat să-i protejeze coloana cervicală și să-l ajute pe pacienț să respire.
În scurt timp la fața locului au ajuns colegii lui de la Garda Balș, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.
Vali a sprijinit în continuare echipajele prezente, iar împreună au reușit să-l extragă în siguranță pe bărbat. Aceasta era rănit grav, a fost transportat la CU Balș și transferat la UPU Craiova. Ne-a spus că ar prefera să nu dezvăluim această întâmplare, dar noi am considerat că oameni ca el pot deveni exemple pentru noi toți!
Îți mulțumim pentru profesionalism și pentru modestie, Vali! Avem convingerea că o să acționezi la fel indiferent de circumstanțe și știm că nu este prima situație în care acționezi fără să stai pe gânduri, chiar dacă nu ești în timpul serviciului!,, este mesajul ISU Olt.