Angajat al Primăriei Caracal, sub control judiciar pentru corupție. A primit bani în schimbul promisiunii influenței pe lângă fostul primar      

336

Un angajat al Primăriei Caracal, inspector economist în economia mediului, este acuzat de trafic de influență, după ce a pretins și primit bani de la un om de afaceri din localitate sub promisiunea influenței asupra fostului primar Radu Liviu privind atribuirea unor contracte. Bărbatul în vârstă de 48 de ani este cercetat sub control judiciar.

Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus ieri prin ordonanță  luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul B.M.L., în vârstă de 48 ani, din municipiul Caracal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influență. Bărbatul este angajat al Primăriei Caracal.

,,Activităţile de urmărire penală au fost efectuate în colaborare cu  lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Corupţie şi Fonduri Publice-S.I.C.E.-I.P.J. Olt, precum şi din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi structurile teritoriale. În fapt, s-a reţinut că, în luna mai 2020, respectiv iunie 2020, inculpatul B.M.L. a pretins şi primit de la numitul C.D.D. sumele de 15.000 lei şi 1000 euro, respectiv  suma de 10.000 lei (2 acte materiale), inculpatul lăsându-l să creadă pe acesta că are influenţă asupra primarului mun. Caracal-R.L. (în funcţie la acea dată) în vederea facilitării obţinerii unor contracte cu atribuire directă în vederea valorificării cantităţilor de fier din cadrul punctelor termice, precum si a  conductelor din fier de pe tronsonul Uzina de Vagoane – Autogară din mun. Caracal, în favoarea societăţilor numitului C.D.D. şi soţiei acestuia C.G.L.,, transmite Compartimentul de informaţii şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.