Șoferi depistați BĂUȚI pe drumurile Oltului. La Balș s-a înregistrat cea mai ridicată alcoolemie

804

21 de șoferi au fost prinși băuți la volan în acest week-end, 6 alegându-se cu dosare penale. Cea mai ridicată alcoolemie a fost depistată la Balș.

Peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale au aplicat polițiștii rutieriști pe raza județului Olt în acest sfârşit de săptămână . 81 de șoferi au rămas fără permis , viteza și alcoolul fiind principalele încălcări ale legislației rutiere. În ceea ce privește alcoolul, oamenii legii au depistat 21 de șoferi care consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, iar dintre cele  9 infracţiuni constatate la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 6 au fost pentru consum de alcool.

Cele mai ridicate alcoolemii au fost depistate la Curtișoara, Mărunței și Balș. Astfel, potrivit IPJ Olt, un bărbat de 48 de ani, din Curtișoara, a fost depistat vineri seara pe raza localității având o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sâmbătă,  ora 17:10, pe raza comunei Mărunţei a fost depistat un bărbat de 37 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a poseda permis de conducere, iar azi-noapte, ora 00:25, pe raza oraşului Balş a fost depistat un bărbat, de 28 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.