Peste 1.000 de șoferi au fost sancţionați în trafic pe raza județului Olt, în acest sfârşit de săptămână

130

81 de șoferi au rămas fără permis în acest week-end, viteza și alcoolul fiind principalele încălcări ale legislației rutiere depistate de către polițiștii olteni.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acţionat pe raza judeţului  pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea faptelor antisociale. ,,Acţiunea a vizat, în special, depistarea celor care conduc vehicule sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legislaţiei rutiere şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Iar sancțiunile au curs, fiind aplicate nu mai puțin de 1087 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 259.275 de lei.

,,Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 81 de permise de conducere, dintre acestea 21 fiind pentru consum de alcool, 33 pentru depăşirea limitei legale de viteză  şi 27 pentru alte abateri, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 9 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 6 fiind pentru consum de alcool şi 3 pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere,, mai arată reprezentantul poliției oltene.